Ana Sayfa » » 405 Milyon Kişi Halen Xp Kullanmakta

405 Milyon Kişi Halen Xp Kullanmakta

Yazar Unknown on 28 Ocak 2014 Salı | 08:09

windows xp

Kullanıcıların Windows XP'den vazgeçerek yeni bir işletim sistemine geçmeleri Microsoft'un yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olarak görünse de teknoloji devi bu konuda başarının ilk işaretlerini görmeye başladığını dile getirdi.
Dünya çapında işletim sistemi kullanımıyla ilgili yapılan pazar araştırmaları hala kullanıcıların yüzde 33'lük bir bölümünün Windows XP kullanmaya devam ettiğini gösteriyor olsa da Microsoft bu oranın çok daha düşük olduğunu ileri sürüyor.
Microsoft'un kendi pazar araştırması istatistiklerine göre Windows XP'nin dünya genelindeki kullanıcılar tarafından kullanım oranı yaklaşık yüzde 27 civarında (bu rakama göre Windows XP, hala dünya üzerinde en çok kullanılan ikinci işletim sistemi oluyor). Microsoft gözcüsü Paul Thurrott tarafından yapılan açıklamaya göre dile getirilen dünya genelindeki bu yüzde 27'lik Windows XP kullanımı, yaklaşık olarak 405 milyon bilgisayarın hala emektar işletim sistemi Windows XP kullandığının bir göstergesi.
Şirketin çalışanlarıyla yaptığı bir iç toplantı sırasında ortaya çıkan bu rakamlar sonrasında, şirket yetkilileriWindows XP'nin emekli olacağı 8 Nisan 2014 tarihinden itibaren kullanıcıların yaşlı işletim sistemini kullanmayı bırakarak Windows'un yeni bir versiyonunu kullanmaya başlayacağı konusunda hala ümitli.
Gerçekçiliği tartışılabilir olsa da Microsoft, Windows XP'nin emekliye ayrılması sonrasında Windows XP kullanım oranının yüzde 13'lere düşmesini bekliyor. Microsoft'un bu beklentisinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bekleyip hep birlikte göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder





Not: Eğer Google hesabınız yoksa Yorumla Biçimi'nden Anonim veya Adı/URL'yi seçip yorum atabilirsiniz.


1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Bysamo12 | Oyun,Program,Sinema Ve Daha Fazlası - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..