Ana Sayfa » » Facebook'un Yeni Tasarımı Duyuruldu!

Facebook'un Yeni Tasarımı Duyuruldu!

Yazar Unknown on 9 Mart 2013 Cumartesi | 06:28



Facebook, geçtiğimiz hafta, bugün yapılacak bir etkinliğin ve haber akışında bazı değişiklikler olacağının ilk sinyallerini vermişti. Etkinlikte Facebook'un yeni tasarımı duyuruldu.
facebook yeni tasarım


Facebook yeni tasarımını resmen duyurdu. Facebook’un Haber kaynağı olarak adlandırdığı Facebook ana ekranındaki akışta önemli değişiklikler alırken eklenen yeni menüler ile birçok kısayolun kullanıma sunulduğunu görüyoruz.

Genel hatları itibariyle Google Plus’ı andıran tasarımda görsellere oldukça fazla önem verildiğini görüyoruz. Öyle ki boyutları büyütülen görseller, yazılara oranla çok daha fazla bir alanı kaplıyor. Buna ek olarak Yorum veBeğenme seçeneklerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiş ancak haber akışının sağ tarafında yer alan ve yeni eklenen bir menüde, haber akışını kategorize edebiliyoruz. Sadece arkadaşlarımızın gönderilerini filtreleyebiliyorken, dilersek beğendiğimiz sayfaların ve uygulamaların haberlerinin gözükmesini sağlayabiliyoruz.

Kişiselleştirme konusunda bir adım daha önce gittiğini gördüğümüz yeni tasarım bölge bölge olmak üzere aktifleştirilecek. Geçtiğimiz yıl yapılan Zaman tüneli güncellemesiyle büyük eleştiri toplayan Facebook’un yeni arayüzü hakkında şimdilik bir eleştiri yok.

Tamamen arkadaşlarınızla ilgili” ve “Karmaşaya elveda” başlıkları ile duyurulan yeni tasarımda sol taraftaki menü de dikkat çekiyor. İlk olarak Facebook’un iOS ve Android uygulamalarında gördüğümüz sol sütun, kullanmadığınız zaman küçük haliyle sol tarafta yerini alıyor. Kullanmak istediğinizde ise sağa doğru büyüyerek tüm seçenekleri sunuyor.

Yeni Facebook tasarımına dair mobil uygulama güncellemelerinin önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.





Tıklayın Yakından İnceleyin


0 yorum:

Yorum Gönder





Not: Eğer Google hesabınız yoksa Yorumla Biçimi'nden Anonim veya Adı/URL'yi seçip yorum atabilirsiniz.


1) Lütfen aynı yorumu 2-3 kez göndermeyin.

2) Küfür veya argo, spam içeren ve konuyla alakası olmayan yorum yapmayın.

3) Yorumlarınızı düzgün bir türkçeyle yazınız

4) Youtube ve hizliresim.com haricinde yorum içi link veren yorumlar barındırılamaz, silinir.

5) Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Bysamo12 | Oyun,Program,Sinema Ve Daha Fazlası - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..